Håndverkeren på internett, er det virkelig nødvendig?

plumber-seo

Trenger en rørlegger egen hjemmeside?

De aller fleste håndverkere kjenner til de forskjellige oppslagsverkene man kan registrere seg i på internett, og prioriterer ofte disse fremfor å lage sin egen nettside. Håndverkerne blir gjerne kontaktet av en representant som så selger en oppføring, som håndverkeren ikke behøver å forholde seg til utover å betale en årlig avgift for å bli i registeret.
Greit nok, tenker mange, men faktum er at ofte er ikke disse oppslagsverkene gode nok, for hvilken garanti har man som håndverker for at det er nettopp dem kunden velger? Ingen egentlig, og for å bedre hver enkelts mulighet i denne problemstillingen, lokker ofte utbyderen med at man kan kjøpe seg en bedre posisjon i oppslaget.

Å være blant de ti øverste oppføringene betyr selvfølgelig en del i så måte, men tradisjonelt viser det seg at kundene gjerne begynner å ringe den som står øverst, for så å fortsette noen få nedover lista for å sammenligne priser. Er man for eksempel da snekker i et stort fylke, er mulighetene for å drukne i mengden rimelig stort tilstede.

Hvordan kan dette løses ved å ha en egen nettside, lurer du sikkert på nå, og svaret er veldig enkelt. Det handler om brukernes søkevaner.

Trenden viser at færre søker etter håndverkere i registerne på nettet, da det simpelthen er blitt for omfattende. Først må man finne et register å søke i, så må man ofte velge bransje og geografisk beliggenhet, før man så endelig kan velge en eller flere bedrifter å forholde seg til. Mye jobb og tidkrevende, og med søkemotorer som google har vi lagt oss til helt andre måter å gjøre effektive søk på.

Trenger du for eksempel en snekker til å sette opp en trapp hjemme hos deg, er det neimen ikke sikkert nettopp den snekkeren du finner i registeret gjør akkurat den type arbeider. Kan hende vedkommende kun er interessert i større prosjekter. Hus, eller kanskje hele leilighetskomplekser, eller simpelthen ikke jobber for private, men foretrekker kontraktørvirksomhet.

Her er det en god hjemmeside som ranker høyt på SEO kommer inn i bildet, for skal man, for å følge eksempelet over, finne en snekker i nærområdet til å sette opp en trapp, gjør man kjapt et googlesøk med stikkordene “trappesnekker + område”, og dermed dukker alle aktuelle kandidater opp umiddelbart. Også dem som står i registerne, men de kommer gjerne noe lenger ned på resultatsiden. Videre kan eventuelle kunder så også klikke seg videre inn på nettsiden og finne referanser, kontaktinformasjon og meget mere. Betraktelig mer enn hva man finner plass til i et register, og til en, på sikt, sannsynligvis mye rimeligere penge også. Innholdet tatt i betraktning.

Hva mener du? Trenger en rørlegger eller snekker egen hjemmeside?

Del dine tanker i kommentarfeltet under.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

small_c_popup.png

Få flere henvendelser til ditt firma

La oss snakke sammen om internettmarkedsføring