Myter og fakta om Google sine søkeresultater

photodune-3342233-enter-google-xsDet verserer en del myter rundt på forskjellige forumer om Google’s algoritmer og hvordan du oppnår høyere plassering i resultatene. Under følger noen av disse mytene, med forklaringer til hva som virkelig er fakta.

Myte: Høy Page Rank = høy trafikk.

Fakta: Feil. Page Rank viser kun populariteten til siden i form av inngående linker og har ingen ting med trafikken til siden å gjøre. Fakta er at mange sider med lav Page Rank kan ha mye større trafikk enn de med høy Page rank.

Myte: Er ditt nettsted listet i en “link farm”, vil Google straffe nettstedet.

Fakta: Tullprat. Alle og enhver kan registrere din side til en “link farm”; så hva med om dine konkurrenter registrerte din side for å ødelegge for deg? Så dumme er de ikke hos Google.

Det som derimot er fakta er at Google har blitt mye flinkere til å filtrere ut sider som er deltagere i linkfarmer. Det har derfor liten hensikt å delta i disse.

Myte: Har ditt nettsted blitt straffet av Google og blitt slettet fra registeret, er det ikke mulig å komme inn hos Google igjen for din side.

Fakta: Stor feil. Om du mistenker at du har blitt straffet, er det best at du får det bekreftet av Google og spørre de hva problemet er. Google oppfordrer til å søke om gjenopptagelse i registeret så fort problemet som gjorde at du ble utelatt er løst. To vanlige grunner for å bli utestengt fra Google er: Du benytter deg av “black hat” teknikker for å promotere din webside (cloaking, skjulte linker, doorway sider, etc) eller du har blitt “tatt” av “big daddy” algoritmen (du har laget en nøyaktig kopi av noen annens nettside/duplikat innhold).

Myte: Google Sitemaps will øke din Page Rank.

Fakta: Absolutt ikke. Google Sitemaps er kun brukt for å gjøre det lettere for Google å finne frem til sidene dine. Ikke forvent noe mer.

Myte: Google will utelate din nettside om du bruker gratis artikler som innhold, siden dette er duplikat innhold.

Fakta: Dette avhenger av antallet gratis artikler du brukte. mange påstår at gratis artikler er det samme som duklikat innhold, og at Google så absolutt vil utelate slike nettsider i registeret. Se for deg følgende; om de virkelig gjør dette, hvor mange nye nettsider (som ofte henter nyhetene sine fra CNN og Reuters) blir utelatt fra Google? Ved å bruke gratis artikler som innhold til nettsiden din er helt greit så lenge du ikke overdriver. Jeg foreslår at gratis artikler ikke overstiger 30%-40% av innholdet på nettstedet totalt.

Myte: Reciprocal Links (gjensidige linker) er dødt, og det er nå kun enveis linker som gjelder.

Fakta: Dette er fremdeles et tema som det strides om, siden Google aldri har bekreftet at det er slik.
men det finnes en uttalelse fra deres hjelpesenter som kan gi en indikasjon på svaret:

Originalteksten følger under:
“Keep in mind that our algorithms can distinguish natural links from unnatural links. Natural links to your site develop as part of the dynamic nature of the web when other sites find your content valuable and think it would be helpful for their visitors. Unnatural links to your site are placed there specifically to make your site look more popular to search engines.” (gjengitt fra Google Adsense Help Center )

Dette kan være grunnen til at så mange tror at gjensidige linker er dødt. Men, hva med enveis linker? Vi vet jo alle at den vanligste måten å skaffe seg enveis linker er gjennom å kommentere i blogger. Er ikke dette det samme som unaturlige linker? En ting er sikkert; uansett hvordan du skaffer deg linker til siden din kan det ses på som unaturlige linker til siden din av Google. Og om det skulle skje, vil ikke dine innkommende linker påvirke Page Rank og din posisjon i søkeresultatene. Uten tvil er enveis linker det beste. Den eneste måten som finnes for å skaffe seg helt naturlige enveislenker er gjennom godt utarbeidet innhold som folk ønsker å linke til.

Myte: Deltakelse i Google Adsense og Google Adwords vil så absolutt øke din Page Rank og din posisjon i søkeresultatene.

Fakta: Ikke ha det minste håp om at det er slik. Om du håper at Google automatisk vil høyne din Page Rank og din posisjon i resultatene ved å bli med i Adsense og Adwords, tar du desverre fullstendig feil. Dette er bekreftet av Google i hjelpesenteret:

“Google’s advertising programs are independent of our search result…. Participation in an advertising program doesn’t positively or negatively affect inclusion or ranking in the Google search results. Inclusion and ranking are free services; we don’t accept payment to expedite inclusion or improve a site’s ranking for particular keywords.”
(gjengitt fra Google Adsense Help Center ).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

small_c_popup.png

Få flere henvendelser til ditt firma

La oss snakke sammen om internettmarkedsføring