Hvordan gjøre hjemmesiden kjent

sosiale-medierEtter å ha lagt ned store ressurser i form av både tid og penger, er det naturlig å ville at noen utenom de nærmeste kollegene, familie og bekjente skal se den flotte hjemmesiden. Så spørsmålet om hvordan gjøre hjemmesiden kjent er absolutt relevant. Du vil jo gjerne nå ut til mulige kunder med hjemmesiden din.

Jeg vil her kort redegjøre for de mest effektive måtene du kan gjøre din flunkende nye hjemmeside kjent, slik at den begynner å generere nye kunder og kontakter.

Bruk først alle alternativer som ikke koster penger

Sosiale medier

Det aller viktigste i forhold til sosiale medier, er å passe på at det er lett for besøkende til hjemmesiden å dele den. Ha klare og tydelige knapper på hver enkelt underside på lett synlige plasser. Ikke gjem bort knappene i et hjørne, men pass på at de er noe av det første som ses på siden.

Egen deling og liking i sosiale medier som Google+, Facebook, LinkedIn og Twitter kan gi en del trafikk og besøkende til hjemmesiden. Jo flere venner du har som ser delingene dine, jo flere sjanser har du for at de vil klikke seg inn på hjemmesiden. Det er viktig å ikke “slite ut” venner og bekjente med å drive med rent mas. Del artikler du har skrevet på hjemmesiden når du har noe interessant å fortelle. Ikke del ren reklame mer enn en sjelden gang. Dette henger sammen med at det er mer irriterende når bekjente driver med direkte masing enn om noen du ikke kjenner gjør det.

Skriv artikler på hjemmesiden hvor du gir matnyttig informasjon eller gode tips – eller del noe som er morsomt. Ikke fall for fristelsen å “informere” om dine flotte tjenester eller produkter mer enn en svært sjelden gang.

Hensikten med det hele er å bygge opp en tillit blant de du har i dine vennekretser, slik at du indirekte gjør de oppmerksom på hva du har å tilby.

Skaff deg inngående lenker fra andre sine hjemmesider

Dette dreier seg om å skaffe til veie direkte trafikk fra andre sine hjemmesider samt bygge opp en lenkeprofil som Google og Bing ser på i forhold til å plassere din hjemmeside i søkelistene sine.

Det handler om å skaffe til veie lenker fra aktuelle blogger, andre sine hjemmesider, til diskusjonsforumer. I tillegg til å gi deg direkte klikk, vil disse inngående lenkene kunne hjelpe deg i forhold til plasseringer i søkemotorene. Dette er forøvrig et av de vanskeligere punktene å få til selv for mange. Har du allerede et stort nettverk av venner og bekjente med egne blogger eller hjemmesider er det ikke noe vanskelig. For deg ikke har en slik ressurs å kunne benytte, kan det fremstå som svært vanskelig å få til dette med å bygge lenker selv til hjemmesiden.

Heldigvis er dette noe vi kan hjelpe deg med i Devenia. Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med lenkebygging og hva dette koster.

Kjøpt reklame

Jeg kommer ikke til å skrive alt for mye om dette punktet i denne artikkelen siden dette er noe vi har skrevet mye om ellers her på hjemmesiden vår. Du kan finne disse artiklene ved å benytte søkefeltet. Jeg vil bare kort nevne at sponsede lenker hos Google, Bing, Facebook og Twitter er mulige alternativer du burde se nærmere på.

Har du gode tips eller spørsmål?

Benytt kommentarfeltet under til å spørre, ring oss eller fyll ut skjemaet på siden så finner vi sammen ut av hvordan gjøre hjemmesiden til bedriften din kjent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

small_c_popup.png

Få flere henvendelser til ditt firma

La oss snakke sammen om internettmarkedsføring